Ще 2 міста в Україні отримали лінійні прискорювачі

Устінов О.В.

2 новітніх лінійних прискорювачі Elekta Harmony отримали Волинська обласна клінічна лікарня та Полтавський обласний клінічний онкологічний диспансер. Медичне обладнання для лікування онкологічних захворювань придбало ДП «Медичні закупівлі України» (МЗУ) на замовлення Міністерства охорони здоров’я (МОЗ) України.

Лінійні прискорювачі призначені для лікування онкологічних захворювань. За їх допомогою лікарі можуть таргетовано впливати на пухлини у внутрішніх органах, використовуючи опромінення. Таке рішення дозволяє повністю знищити або зупинити ріст пухлин з мінімальним ушкодженням здорових тканин пацієнта.

Минулого року вперше реалізовано централізовану закупівлю такого складного обладнання на замовлення МОЗ України у великій кількості за державний кошт.

Загалом МЗУ придбано 15 систем лінійного прискорювача на суму 541 млн грн. При цьому очікувана вартість становила понад 1 млрд грн, але завдяки ефективній роботі з ринком МЗУ вдалося заощадити 482 млн грн, або 47% коштів доведеного бюджету.

Раніше ми писали про отримання лінійного прискорювача Державним некомерційним підприємством «Національний інститут раку», а також Тернопільським обласним клінічним онкологічним диспансером та Буковинським клінічним онкологічним центром, Сумським обласним клінічним онкологічним центром. Постачання такого складного медичного обладнання триватимуть й надалі відповідно до потреб регіонів.

Читайте також МОЗ та компанія Elekta домовилися про співпрацю у сфері лікування онкологічних захворювань.

За матеріалами moz.gov.ua

Підпишіться на нас у соціальних мережах:
Коментарів немає » Додати свій
Leave a comment