Розроблено Стандарт «Рак стравоходу та стравохідно-шлункового переходу»

Устінов О.В.

Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) України повідомляє про оприлюднення проєкту наказу «Про затвердження Стандарту медичної допомоги «Рак стравоходу та стравохідно-шлункового переходу».

Обґрунтування

Рак стравоходу та стравохідно-шлункового переходу — поширене та агресивне первинне злоякісне захворювання, яке характеризується швидким ростом та підвищеною схильністю до рецидивів.

Розрізняють 2 гістологічні типи новоутворень стравоходу: аденокарцинома та плоскоклітинна карцинома. Гістологічний тип впливає на алгоритми периопераційної терапії.

Відсутні доказові дані щодо специфічної профілактики раку стравоходу.

Рання діагностика та швидкий початок лікування пацієнтів з цією онкопатологією попереджає інвалідизацію та передчасну смерть хворих.

Ефективні системи комунікації, які відповідають конкретним потребам окремих осіб, є найважливішими для забезпечення своєчасної діагностики, направлення та лікування пацієнтів. Пацієнти з РС мають бути впевнені, що усі спеціалісти охорони здоров’я, які залучені у їхнє лікування, добре спілкуються між собою і з ними.

Управління терапевтичним процесом мультидисциплінарної команди вважається найкращою практикою лікування, а також невід’ємною складовою скоординованої допомоги в галузі онкології.

Проєкт наказу МОЗ

СТАНДАРТ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

Куди надавати пропозиції

Зауваження та пропозиції приймаються протягом 15 днів з дня оприлюднення в письмовому або електронному вигляді за вдресою: 01601, м. Київ, вул. Грушевського, 7, e-mail: moz@moz.gov.ua, dec@dec.gov.ua, gulenko@dec.gov.ua.

За матеріалами moz.gov.ua

Підпишіться на нас у соціальних мережах:
Коментарів немає » Додати свій
Leave a comment