Національний інститут раку отримав лінійний прискорювач

Устінов О.В.

Державне некомерційне підприємство «Національний інститут раку» отримав новий лінійний прискорювач Elekta Harmony. Таке обладнання закуплено вперше минулого року ДП «Медичні закупівлі України» на замовлення Міністерства охорони здоров’я.

Йдеться про закупівлю на централізованому рівні 15 систем лінійного прискорювача на суму 541 млн грн, 4 з яких вже доставлені в Україну, 5-й — отримав Національний інститут раку.

Зазначимо, що лінійні прискорювачі призначені для лікування пацієнтів із онкологічними захворюваннями: за їх допомогою лікарі можуть таргетовано впливати на пухлини у внутрішніх органах, використовуючи опромінення. Це дозволяє повністю знищити або зупинити ріст пухлин із мінімальним ушкодженням здорових тканин хворого.

За словами медиків, завдяки новітньому обладнанню вдасться значно скоротити час лікування для осіб з хворобами онкологічного профілю і підвищить якість променевої терапії в Національному інституті раку.

Нагадаємо, нещодавно ще 2 новітні лінійні прискорювачі отримали Тернопільський обласний клінічний онкологічний диспансер та Буковинський клінічний онкологічний центр.

За матеріалами moz.gov.ua

Підпишіться на нас у соціальних мережах:
Коментарів немає » Додати свій
Leave a comment