Розроблено порядки скринінгу і ранньої діагностики деяких видів раку

Устінов О.В.

Міністерством охорони здоров’я (МОЗ) України на громадське обговорення пропонується проєкт наказу «Про забезпечення скринінгу і ранньої діагностики окремих видів раку та моніторингу стану здоров’я пацієнтів з груп ризику та з передпухлинною патологією» (далі — проєкт акта).

Про документ

Документ розроблено відповідно до ст. 41 Закону України «Про систему громадського здоров’я», статей 35 та 352 Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров’я», пп. 3 п. 2 Рішення Ради національної безпеки і оборони України від 22 грудня 2023 р. «Щодо профілактики, ранньої діагностики та лікування злоякісних новоутворень», затвердженого Указом Президента України № 842/2023 від 22 грудня 2023 р., з метою профілактики, ранньої діагностики та лікування злоякісних новоутворень.

Основні положення проєкту акта

Проєктом наказу пропонується затвердити:

Порядок скринінгу і ранньої діагностики раку молочної залози та моніторингу стану здоров’я пацієнтів з груп ризику та з передпухлинною патологією;

Порядок скринінгу і ранньої діагностики раку шийки матки та моніторингу стану здоров’я пацієнтів з груп ризику та з передраковим станом шийки матки;

Порядок скринінгу і ранньої діагностики колоректального раку та моніторингу стану здоров’я пацієнтів з груп ризику та з передпухлинною патологією.

Проєкт наказу МОЗ

Додаток — маршрут пацієнта з колоректальним раком

Додаток — маршрут пацієнтки з раком шийки матки

Додаток — маршрут пацієнтки з раком молочної залози

Порядок скринінгу і ранньої діагностики раку молочної залози

Порядок скринінгу колоректального раку

Порядок скринінгу раку шийки матки

Пояснювальна записка

Довідка

Куди надавати пропозиції

Зауваження та пропозиції приймаються Департаментом медичних послуг протягом 1 міс з дня оприлюднення проєкту акта на офіційному вебсайті МОЗ України в письмовому або електронному вигляді за адресами: Міністерство охорони здоров’я України, 01601, м. Київ, вул. Грушевського, 7; e-mail: n.a.ostropolets@moz.gov.ua.

За матеріалами moz.gov.ua

Підпишіться на нас у соціальних мережах:
Коментарів немає » Додати свій
Leave a comment