У НСЗУ відбулася зустріч із представниками обласних онкологічних центрів

Устінов О.В.

У межах підготовки до Програми медичних гарантій на 2025 р. у Національній службі здоров’я України (НСЗУ) відбулася друга зустріч із представниками обласних онкологічних центрів.

Участь в обговоренні аналізу фінансової спроможності онкоцентрів, які надають допомогу за Програмою медичних гарантій, взяли голова НСЗУ Наталія Гусак, народний депутат Валерій Зуб, заступниця голови НСЗУ Ірина Надашкевич, директорка Департаменту стратегії універсального охоплення населення медичними послугами НСЗУ Світлана Дудник.

Під час зустрічі детально проаналізували скарги від пацієнтів, результати їх опитування та фінансове становище закладів на основі аналітичних даних.

Як зазначила очільниця НСЗУ, в окремих закладах є значні залишки коштів на рахунках, але при цьому — видатки на лікарські засоби становлять лише 4–6% від суми, яку вони отримують за надані послуги від НСЗУ. Також відмічається  низький рівень зарплат працівників. Крім того, НСЗУ отримує постійні скарги від пацієнтів на небезоплатність тих послуг, які гарантовані державою і за які законтрактовані медичні заклади отримують абсолютно ринкову оплату згідно з договором.

Коментар Н. Гусак

«Працюючи над Програмою медичних гарантій на наступний рік, ми спільно визначаємо пріоритети і проводимо роботу над помилками. Хочу зазначити, що всі онкоцентри України сьогодні є фінансово спроможними. І саме це мають відчувати пацієнти, які потребують їхньої спеціалізованої медичної допомоги. Не боятися, що не вистачить коштів на лікування, а отримувати якісні та доступні медичні послуги, які гарантовано оплачує держава», — наголосила голова НСЗУ Н. Гусак.

За матеріалами nszu.gov.ua

Підпишіться на нас у соціальних мережах:
Коментарів немає » Додати свій
Leave a comment