На базі Національного інституту раку можна пройти професійне стажування

Устінов О.В.

У травні 2024 р. під керівництвом генерального директора Державного неприбуткового підприємства «Національний інститут раку» (ДНП «НІР») Олени Єфіменко на базі цього закладу започатковано і організовано проведення заходів професійного медичного стажування працівників сфери охорони здоров’я.

ДНП «НІР» проводить стажування як провайдер заходів безперервного професійного розвитку (зареєстровано Центром тестування при Міністерстві охорони здоров’я (МОЗ) України) з урахуванням вимог постанови Кабінету Міністрів України від 14.07.2021 р. № 725 «Про затвердження Положення про систему безперервного професійного розвитку працівників сфери охорони здоров’я» та Положення про професійне медичне стажування за межами закладу охорони здоров’я, де працює медичний працівник, затвердженого наказом МОЗ України від 22.07.1993 р. № 166 (у редакції наказу відомства від 18.08.2021 р. № 1751), зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 27.08.1993 р. за № 115.

Для кого

Мета стажування: удосконалення практичної підготовки, формування, оновлення, поглиблення професійних компетенцій, а також отримання нових практичних знань з онкохірургії, фізичної та медичної реабілітації, цитопатології тощо, спрямованих на підвищення ефективності та якості діагностики, своєчасного вибору методу терапії та наступної ефективної реабілітації онкологічних пацієнтів з онкопатологією, зменшення тривалості реабілітаційного періоду, відновлення працездатності та якості життя таких хворих.

Про програми стажування

Програми стажування розроблені з урахуванням практичних підходів та передового досвіду, потрібних для професійної діяльності лікарів (відповідно до вимог системи якості підготовки працівників сфери охорони здоров’я) кожного напрямку, ознайомлення з новітніми досягненнями в галузі.

Під час проведення професійного медичного стажування передбачено роботу із сучасною нормативною базою та ведення медичної документації науково-клінічного відділення (за напрямком).

Розгляд стандартів та протоколів лікування, принципів ранньої діагностики, гіст- та цитологічної вертикалізації у пацієнтів онкологічного профілю до- та після оперативних втручань, характеристики найбільш поширених розладів у таких хворих (які потребують реабілітаційних втручань), програми реабілітації осіб, які перенесли лікування внаслідок новоутворення (зокрема рак молочної залози, профілактику і лікування постмастектомічного набряку руки), програму реабілітації хворих з лімфатичним набряком нижніх кінцівок після оперативного втручання на органах малого таза у жінок тощо.

Програма медичного стажування охоплює коротку вступну (ввідну) теоретичну частину знань та основну частину — відпрацювання практично-прикладних вмінь і навичок, клінічних ситуаційних задач, необхідних для належного здійснення й удосконалення професійної діяльності працівників закладів охорони здоров’я онкологічного профілю. Працівникам сфери охорони здоров’я, які виконали програму та успішно склали іспит, видається сертифікат з нарахуванням балів безперервного професійного розвитку (БПР) (з розрахунку 3 бали за 1 добу стажування та не більше 25 балів за рік).

У травні на базі ДНП «НІР» у межах професійного медичного стажування пройшли підвищення кваліфікації лікарі закладів охорони здоров’я Києва та Київської обл. (Комунальне некомерційне підприємство (КНП) «Київський міський пологовий будинок № 5», КНП «Броварська багатопрофільна клінічна лікарня», КНП «Костопільська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування», КНП «Шепетівська багатопрофільна лікарня»), лікарі приватних лабораторій (ТОВ «Медична лабораторія») та фізичних осіб — підприємців тощо.

Продовжується робота фахівців-експертів над розробкою нових науково-фахових програм та збільшення кількості заходів з професійного медичного стажування лікарів за іншими напрямками.

Охочих пройти стажування на базі ДНП «НІР» просять заповнити анкету за посиланням.

За матеріалами facebook.com/UkrNCI

Підпишіться на нас у соціальних мережах:
Коментарів немає » Додати свій
Leave a comment