У Національному інституті раку оберуть наглядову раду

Устінов О.В.

Наказом Міністерства охорони здоров’я (МОЗ) України від 30 травня 2024 р. № 917 утворено конкурсну комісію для обрання членів наглядової ради державного некомерційного підприємства «Національний інститут раку» та затверджено її персональний склад.

Про наглядові ради

Нагадаємо, створення ефективних наглядових рад є продовженням процесу автономізації медзакладів і реформи децентралізації. Рішення про створення таких рад ухвалюватиме власник медичного закладу.

Наглядові ради допоможуть створити умови для захисту прав пацієнтів і медиків, а також для підзвітності й прозорості діяльності керівника медичної установи. Їх функціонування при медичних закладах сприятиме наданню якісної та доступної медичної допомоги хворим. Також створення наглядових рад забезпечить реалізацію прав пацієнтів і працівників закладу охорони здоров’я та сприятиме ефективній реалізації прав власника на управління закладом.

Окрім того, залучення представників громадськості до наглядових рад забезпечить ефективне стратегічне планування та розвиток, професійний менеджмент і незалежний аудит. До складу наглядової ради кожного медичного закладу має входити не менше ніж 50% представників громадськості.

Персональний склад конкурсної комісії — за посиланням.

Наказ МОЗ — за посиланням.

За матеріалами moz.gov.ua, kmu.gov.ua

Підпишіться на нас у соціальних мережах:
Коментарів немає » Додати свій
Leave a comment