МОЗ запровадить резидентуру за спеціальностями «Клінічна онкологія» та «Онкогінекологія»

Устінов О.В.

Під час засідання колегії Міністерства охорони здоров’я (МОЗ) України, яке відбулося 20 травня 2024 р., йшлося, зокрема, і про запровадження лікарської резидентури. Після обговорення члени колегії ухвалили рішення про запровадження підготовки лікарів-резидентів за спеціальностями «Клінічна онкологія» та «Онкогінекологія». Крім того, заслухали та погодили умови вступу до лікарської резидентури. Так, вступати на цю форму спеціалізації можуть:

  • лікарі, які завершили підготовку в інтернатурі, склали іспит «Крок-3» з не менше ніж 85% правильних відповідей, мають оцінку «відмінно» за результатами складання іспиту з опанування практичними навичками та вміннями в інтернатурі;
  • лікарі, що мають досвід роботи не менше 1 року, склали іспит «Крок-3» з не менше ніж 78% правильних відповідей, мають оцінку «добре» за результатами складання іспиту з опанування практичними навичками та вміннями в інтернатурі;
  • лікарі-спеціалісти, які мають досвід роботи не менше 3 років (без вимог до успішності за результатами підготовки в інтернатурі).

Програми та навчальні плани підготовки в лікарській резидентурі за відповідною спеціальністю розроблятимуться закладами вищої освіти (науковими установами) із залученням представників профільних медичних асоціацій з урахуванням вимог Європейської спілки лікарів-спеціалістів (European Union of Medical Specialists — UEMS) та розміщуватимуться на їх офіційних вебсайтах.

За матеріалами moz.gov.ua

Підпишіться на нас у соціальних мережах:
Коментарів немає » Додати свій
Leave a comment